Gekås

publicerat i Personligt;
Igår vid 02.45 ringde min väckarklockan och 45 minuter senare satt jag och Jonas i bilen på väg till Ullared och Gekås. Vi valde nog den sämsta möjliga dagen med tanke på att det var en lördag precis efter löning men vi ville inte flytta på det. Vid 06.40 var vi framme och varuhuset hade redan öppnat. Vi behövde inte köa in till varuhuset och den första timmen var lugn och skön med rätt lite människor. Det blev dock värre framåt lunch och vid 13-tiden när vi stod vid kassorna för tredje och sista gången var det sjukt mycket folk. Vagnar och människor precis överallt! Tänk att ett varuhus kan innehålla så många människor på en och samma gång!

Vi fyndade mycket bra saker. Både kläder, inredning och även julsaker. Vi hade lagt en budget inför resan och vi lyckades hålla den. Jag blev många klädesplagg rikare, hittade mycket fint till lägenheten och Jonas likaså. Dessutom köpte jag lite grejer till mamma och pappa och de blev också nöjda och glada! Nu blir det ingen tripp dit förrän till våren/försommaren, men samtidigt är jag glad över att inte ha Gekås bakom hörnet, det skulle inte vara lika roligt! Tjusningen enligt mig är att spara pengar inför ett besök i flera månader, åka bil i flera timmar för att komma dit, för att sedan spendera X antal timmar där, för att sedan åka hem helt slut i kroppen och däcka i en skön säng. Det hade inte blivit lika roligt att bo så nära som en del gör och jag tror definitivt att det skulle bli mycket dyrare! Det var dessutom roligt att träffa Josse, som också passade på att fynda just igår. Det blev ju inget långt möte mellan oss men det var ändå behövligt med en kram och några minuters småprat :) Vi måste boka in en helg tillsammans snart!
 
Imorgon är en ny vecka här och jag är ledig. Vid 10.30 ska jag på arbetsintervju för att förhoppningsvis börja som vikarie i Linköpings förskolor och efter det kommer jag eventuellt att åka in till Norrköping för att lunch med Anna och Johanna. Behöver också plugga en hel del. Nu är det lite mindre än en månad kvar till nästa tenta! Resten av veckan består av studier och lite jobb, men jag klagar inte :)

T o r s d a g

publicerat i Personligt;
Det har varit en rätt lugn dag idag trots att den började på sämsta möjliga sätt. Igår kväll kände jag av migränen och gick och la mig för att undvika värre anfall. Imorse när jag vaknade var dock migränen ett faktum och jag stannade hemma från skolan. Vid 07-tiden var det ett pucko som började köra med en grästrimmer precis utanför fönstret. INTE OKEJ! Varför ska man sätta igång med en sådan så tidigt på morgonen? Tänk på de som jobbat kväll/natt och behöver sova. Finns inget mer irriterande ljud än ljudet från en grästrimmer. Försökte somna om med öronproppar och kunde somna om i några timmar. Drack en fantastisk smoothie till frukost och nu framåt eftermiddagen börjar migränen försvinna.
 
Jonas kommer hem vid 16-tiden och idag serveras det köttgryta och potatis här hemma. Så himla gott! Tänker även svänga ihop en kladdkaka till kvällen :) Imorgon är jag ordinarie ledig från skolan och när Jonas kommer hem från jobbet beger vi oss upp till Norrtälje för att spendera helgen där. Det ska bli trevligt! :)