Hälsenan kommer att klippas

publicerat i Aili - 0-12 mån, PEVA - Klumpfot, Personligt;
I fredags var det återigen dags för ett besök hos ortopeden för att få nytt gips. Detta är det femte i ordningen och ortopeden konstaterade att vi kommer att ha en gipsomgång till efter den som var i fredags. Två veckor till med gips med andra ord. Sedan förklarade han att Ailis hälsena måste klippas trots allt (han trodde inte det från början) så efter det sista gipset kommer hälsenan att klippas under lokalbedövning och därefter väntar ytterligare 3 veckor med gips innan det är dags för skenan. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös inför hälseneförlängningen. Det kommer kännas obehagligt att de ska skära i Aili när hon är vaken (om än under lokalbedövning), men förhoppningsvis kommer det att gå galant det också :)
 
 

Babymassage

publicerat i Aili - 0-12 mån, Personligt;
Idag har Aili varit på babymassage för första gången. Jag tror minsann att hon tyckte om det och hade det inte varit så att hon blivit hungrig mitt i allt så hade hon nog njutit för fullt under hela stunden. Nästa tisdag gör vi ett nytt försök :) Efter lunch idag var vi till fotoateljén och tog en bild som ska föras in i tidningen under nyfödda. Resten av dagen tänker vi spendera i soffan :)
 
 

Nytt gips och vagga

publicerat i Aili - 0-12 mån, PEVA - Klumpfot, Personligt;
Idag var det alltså dags för Aili att få nytt gips igen efter incidenten i torsdags och en gipsfri helg. Vi, eller rättare sagt jag, var väldigt nervös inför detta då jag var rädd att Aili skulle minnas den hemska torsdagen hon gick igenom och att vi skulle få träffa samma ortoped igen. Men besöket gick jättebra! Vi fick träffa en ny ortoped som var jättetrevlig och förstående och Aili tog gipsningen jättebra även om hon skrek lite när ortopeden klämde och kände. Men när gipsningen var klar var hon sitt vanliga jag igen. Lilla hjärtat ♥
 
Det känns bra att vi från och med idag kommer att ha denna ortoped istället för den tidigare. På fredag ska vi tillbaka för ny gipsning och i och med att hon var fri från gips i tre dygn nu så kan det hända att det krävs ytterligare någon gipsning. Men vi ser hellre att vi gipsar en eller två extra gånger än att de ska gå för fort fram och ta i för mycket så att hon får ont.
 
Utöver gipsningen så introducerade vi Aili för vaggan i natt. Den är fortfarande väldigt stor och jag tycker den känns otrygg på något sätt. Men vi la babynestet där i och hon sov så fint igenom hela natten med två väckningar för amning. Kändes ovant att ha så mycket plats i sängen igen och jag låg fortfarande på kanten av sängen, mest för att kunna nå vaggan och vagga den när hon började gny lite. Tänk att hon redan blir 1 månad på onsdag!