Det nya året nalkas

publicerat i Personligt;
Juldagarna är över och imorgon är det nyårsafton. Julafton var så himla mysig. Aili brydde sig ju inte speciellt mycket (det blir nog roligare nästa år) men vi alla fick så himla fina julklappar och bäst av allt så fick vi umgås med varandra, äta god mat och bara mysa med familjen! :)
 
Snart nalkas ett nytt år, ett år jag ser så mycket fram emot. Jag ser så himla mycket fram emot att få se Aili utvecklas och växa. Jag längtar tills hon börjar krypa, tills hon börjar säga sina första ord. Jag börjar redan få panik över att jag i augusti ska börja plugga igen. Just nu är jag inte alls sugen på det. Inte för fem öre. Men jag ska försöka att ta en månad i taget, haha :) Ikväll kommer Ailis farbror och gudfar Jocke hit med sin flickvän och de spenderar nyårsafton tillsammans med oss. Här blir det inget liv i luckan direkt. God mat, nyårsbingo och lite umgänge - utan alkohol. Jag är inte ens säker på att jag klarar av att hålla mig vaken till tolvslaget, haha. Trevligt blir det i alla fall och jag ser fram emot maten. Fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås, samt pannacotta med hallonsås till dessert.

BVC, vaccination och olyckshändelser

publicerat i Aili - 0-12 mån, Personligt;
Idag var det dags för ett nytt besök hos BVC. Det var också dags för den andra vaccinationssprutan. Aili var lika duktig som förra gången, lite tårar precis efter sticket men det gick över på någon minut :) Nu behöver vi inte ta någon spruta förrän hon är ett år gammal. Så det känns skönt! Hon fortsätter att följa sin kurva ganska så perfekt. Idag stannade vågen på 6430 gram och hon är numera 62 centimeter lång. Nästa tid vi har hos BVC är ett läkarbesök, tror att det är standard vid 6 månader.
 
Igår satte jag hjärtat i halsgropen när Aili helt plötsligt ramlade ner från soffan och slog i bakhuvudet i golvet. Jag fick så otroligt dåligt samvete när hon började gråta och jag skämdes något fruktansvärt. Som tur var gick det bra och ingen skada skedde men ändå, man blir ju helt förtvivlad även fast man vet att de ska ramla och slå sig många gånger till innan de är vuxna! Lilla sejen ♥
 
Imorgon är det dagen före dopparedagen och det innebär att vi tar vårat pick och pack och åker till familjens stuga för att fira jul. Imorgon kväll dyker dessutom Ailis farmor och farbror upp. Jag ser verkligen fram emot den här julen. Första julen som vi firar tillsammans, som en liten familj. Trots att snön lyser med sin frånvaro och det snarare är som vår i luften så ska det bli mysigt att få spendera tid med familjen. Jonas är ledig till den 27 december och sedan är han ledig igen mellan 29/12-1/1. Så vi får många lediga dagar tillsammans.
 
G O D . J U L . Ö N S K A R . V I . E R . A L L A ♥