F r e d a g

publicerat i Personligt;
Äntligen är helgen snart här och pappan i familjen får vara hemma med oss i två dagar innan det är dags för jobb igen. Denna helgen åker vi upp till Ailis farmor i Norrtälje :) Var ett tag sedan vi var där nu (innan jul) så det är verkligen på tiden nu. Jonas slutar kl 15 och ska därefter fixa lite saker innan det är dags att åka, vi bör väl vara på G strax efter 16 kan jag tänka mig. Jag har hunnit med att städa undan i lägenheten, tvätta, packa och diska. Det enda som behövs göras innan vi åker är att klä på oss lite ;) och det ska väl inte ta allt för lång tid.
 
Det ska bli intressant att se hur Aili tar bilresan upp denna gång. När hon var nyfödd och ett par månader gammal sov hon ju hela vägen men det funkar inte riktigt längre. Nu sover hon som mest 50 minuter i sträck verkar det som och sedan blir det ju mörkt på vägen upp också och det är ingen höjdare att vara vaken i mörkret tycker Aili. Jag får ladda mobilen ordentligt så att jag kan slå på Babblarna eller Timmy Lamm åt henne :) Förhoppningsvis går det bra!

Sitta och stå med PEVA

publicerat i Aili - 0-12 mån, PEVA - Klumpfot;
Eftersom Aili har suttit fast i en skena dygnet runt rätt länge så har hon ju inte direkt haft möjligheten att öva på varken att sitta eller att stå. När hon har haft fria fötter en timme om dagen har hon liksom inte velat lägga någon tyngd på peva-foten och det har så klart oroat mig lite. Men det verkar också ha varit onödigt! Nu när Aili inte behöver ha någon skena på dagtid så över hon både på att sitta och att stå när vi hjälper henne och nu dröjer det nog inte länge till tills hon sitter på egen hand :) Nästa gång vi är hos Team Olmed och provar ut nya skor ska jag höra med dem vad de tycker om hoppgunga och gåstol, förhoppningsvis går det bra att använda det trots pevan. Men man vet ju aldrig. Det verkar vara olika direktiv från landstingen - konstigt!
 
Spännande med gåstol tycker Aili!

En regnig torsdag

publicerat i Personligt;
Det är redan torsdag och idag öser regnet ner. Jag och Aili håller oss inne och idag ska jag passa på att göra lite nytta här hemma. Det är lätt att släppa på kraven om en renstädad lägenhet när man har småbarn, man vill spendera tiden med dem och det blir ändå stökigt så fort när man har barn ändå. Men i och med att vi imorgon åker till Norrtälje så vill jag städa för att kunna komma hem och känna ett lugn på söndag över att det är städat.
 
Idag ska jag:
 Δ Tvätta bort tvättberget som är lika högt som Kebnekaise
Δ Diska undan alla grytor och större matlagningsdon
Δ Vika och sortera ren tvätt.
Δ Byta sängkläder
Δ Dammsuga