Dricka välling själv

publicerat i Aili 1-2 år;
Aili är inne i en ny utvecklingsfas och tillsammans med den samt nya tänder och en förkylning har hon varit otroligt gnällig och kinkig, speciellt vid nattning. Igår var det omöjligt att få henne att somna med våra vanliga rutiner - vi sätter på skor och skena, värmer välling, lägger henne i sin säng, startar sköldpaddan (speldosa/nattlampa) och matar henne tills hon ätit upp, ger napp och hon somnar (oftast på två röda). Detta funkade alltså inte igår så jag provade något nytt. Jag valde att sätta henne upp och ställa nappflaskan bredvid henne. Hon tog den direkt, lekte lite, smakade lite och skrattade. Till slut var hon så pass lugn att jag försökte lägga henne ner försiktigt, när jag väl gjort det tog hon flaskan själv och började äta! Jag släckte lampan men lät musiken vara igång och gick ut. Hon åt upp och somnade på stört! Så duktig :) Och ikväll gjorde vi likadant. Äntligen kan vi ge henne flaskan och hon får äta i lugn och ro utan trötta föräldrar. Hoppas det håller i sig ♥

Och så kom september

publicerat i Aili 1-2 år, Personligt;
Lite drygt en vecka sedan jag uppdaterade och sedan dess har det varit intensivt. I måndags började vi inskolningen av Aili på hennes förskola. Det har verkligen gått över förväntan och jag tror att det här kommer bli jättebra! Aili har inte varit missnöjd en endaste gång och hon verkar stormtrivas. Hon är yngst på hela förskolan (totalt 30 barn) men det verkar inte bekomma henne något än så länge. Förskolan är liten och gemytlig och pedagogerna verkar toppen. Vi kör en mjuk vecka denna veckan också och sen börjar det på allvar! :)
Något annat som hänt sedan sist, är att Aili numera går. Fortfarande lite ostadigt ibland men hon går mer än vad hon kryper nu och det är så himla roligt att se. Hon är så duktig :) Utöver det så har två nya tänder kommit och hon kommunicerar mer med oss, trots att hon fortfarande inte säger så många rena ord.
För egen del så sitter jag just nu på jobbet. Kör mitt första kvällspass på Navet sedan skolan började och det går väl framåt. Känns skönt att kunna jobba några söndagar varje månad då det genrerar goa pengar i huskassan. Studierna går också bra, om än lite segt (det är svårt med självdisciplin). Den 13 oktober har vi vår första tenta och vecka 38 och 39 ger jag mig ut på den första praktikperioden.