Hemma i Östergötland

publicerat i Personligt;
Utbildningen i Helsingborg blev tyvärr inställd och framflyttad, men jag fick vara ledig både idag och imorgon då vikarien på jobbet redan var schemalagd. Inte mig emot, jag passade på att åka hem på en snabbvisit till mamma och pappa. Idag har jag bytt däck på bilen och dessutom har jag städat den invändigt. Imorgon väntar lite shopping och dessutom ska jag till Carina och färga håret. Åker hem till Åby imorgon kväll, sen jobbar jag på torsdag och på fredag åker jag till Uddevalla och spenderar helgen där.

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa Rävungen av Torey Hayden. Jag har sagt det och jag säger det igen - Jag fullkomligt älskar hennes böcker! Och jag rekommenderar dem :) Allihopa. Alla nio.


Shopping och jobb

publicerat i Personligt;
Jag fick ju en väldigt bra lön så idag klev jag upp flera timmar tidigare än nödvändigt för att åka in till Växjö och shoppa lite. Började med att bege mig till OKQ8 där jag belönade min bil med den lyxigaste tvätten. Behövde bara betala halva priset då jag fick rabattkuponger när jag flyttade till Åby, så nu är hon vit igen. Men rostig.. Efter det begav jag mig till Rusta för att köpa två mattor till sovrummet, hittade även gardiner till vardagsrummet som jag hoppas kommer passa när min nya soffa anländer i maj. Dessutom köpte jag en dörrklocka (då den jag har inte fungerar), en ny fönsterlampa till köket och lite förvaringsburkar. Efter det begav jag mig till Grand Samarkand och tog mig en sväng i affärerna där. Hittade en fin klänning från H&M som jag köpte och en kavaj och ett skärp på Lindex. Jag är mer än nöjd :)

Just nu sitter jag och drygar ut den sista tiden på arbetspasset. Slutar kl 23.20 och efter det får jag åka hem, sova och ladda inför helgpasset lördag-söndag. Jag hoppas vädret är fint hela helgen och att min brukare för en gångs skull vill gå ut.

Kontrakt

publicerat i Personligt;
I februari blev jag ju tillfrågad om jag ville sommarvikariera på Smålandsposten. Det har sedan dess varit klart men jag har ändå inte kunnat känna mig helt hundra eftersom jag inte har skrivit på något kontrakt för detta. Man vet ju aldrig om de ändrar sig eller dylikt. Idag när jag kom till jobbet så väntade dock min chef på mig och hade mitt kontrakt i händerna. Så nu är det påskrivet och jag kommer att jobba heltid mellan 4 juni och 19 augusti. Känns så fantastiskt bra! Nu kan jag med gott samvete släppa den orosklumpen i magen.

Fick dessutom min lönespecifikation från assistentjobbet idag och det såg mer än bra ut. Jag fick mer än vad jag väntat mig och det är ju bara en bonus. Kommer ju dessutom att få lön från tidningen med, så det blir gott om pengar denna månad. Åtminstone för att betala räkningar med. Det är ju det som skiljer boendet i Åby från det jag hade i Emmaboda. Hyran är ju dubbelt så hög, så det går ju åt mycket mer pengar. Å andra sidan slipper jag göra av med lika mycket bensin, så det kanske jämnar ut sig :)

Jobbar på tidningen idag och imorgon. Solen skiner.. Är inte det typiskt? Att den alltid ska skina när man jobbar.