Mammaledigheten går mot sitt slut

publicerat i Personligt;
Det är med tunghet jag skriver att jag på måndag ska börja jobba igen. På måndag återgår jag till den "vanliga" vardagen. Jag ska inte längre få vara hemma med min dotter om dagarna. Istället kommer jag att pendla till Norrköping och vara borta i runda slängar mellan kl 06.30-19. Just nu känns det för jävligt rent ut sagt. När tidningen ringde i våras och frågade om jag ville sommarvikariera i sommar så kändes det självklart och så roligt. Nu känns det mest som pest och pina. Jag har i princip suttit ihop med Aili i 19 månader (graviditeten inräknad) och nu ska jag helt plötsligt lämna henne hela dagarna. Hon får förvisso vara med sin pappa och de kommer ha det så jäkla bra ihop, men det känns ändå tungt. Speciellt när jag i princip kommer att "missa" henne varje dag förutom helgerna. Men det kommer nog att bli bra när jag kommer in i rutinerna. Jag förstår ju att det blir tufft i början och att jag i slutet av sommaren, när jag avslutar arbetet för att börja plugga igen, kommer känna att tiden gick så himla fort. Så det blir nog bra i slutändan. Men det är tufft. Det medger jag.

Reportage i Året Runt

publicerat i Aili - 0-12 mån, PEVA - Klumpfot;
För ett par månader sedan var ju tidningen Året Runt här för att skriva ett reportage om Ailis peva och i det nya numret som släpps den 26 maj är vi med :) Reportaget är inte riktigt lika informativt som det Corren hade, men det är ett fint reportage och ett fint minne att kunna visa Aili när hon blir äldre :)
 

10-månaderskontroll

publicerat i Aili - 0-12 mån;
Igår när jag kollade flödet på mitt instagramkonto insåg jag att det var väldigt många mammor, med barn som är lika gamla som Aili som varit iväg på BVC-kontroll. Tyckte det var så märkligt att jag inte hade någon tid när alla andra hade det, som tur var så kikade jag i mitt BVC-häfte och där fanns det mycket riktigt en tid inskriven som jag hade glömt att skriva in i almanackan! Vilken himla tur att jag kollade :) Så idag var vi alltså på 10-månaderskontroll för att se så att Aili växer som hon ska och hennes nuvarande vikt och längd är 10 kilo på pricken och 72 centimeter lång.