Vår älskade 1,5-åring

publicerat i Aili 1-2 år;
Jag tänkte skriva ett inlägg om Aili utveckling. Man glömmer ju så fort och skriver man inte upp det eller förevigar det i bilder eller dylikt så är det förlorade minnen. Så jag passar på medan saker och ting fortfarande är hyfsat färska. Vår fina lilla sockertopp!
Aili är nu 17 månader och man märker verkligen att hon inte längre är en bebis. Utan ett litet barn. Hon är stor integritet och en sprudlande personlighet. Hon springer, hoppar, går och smyger. Hon pratar hela tiden, fastän man inte förstår en jota. Hon kan dock ett par ord: Mamma, pappa, tack, titta och där. Hon vet hur hunden, katten, ugglan, lejonet och ankan låter. Hon nickar och skakar på huvudet när vi frågar henne saker, hon kan slänga saker i papperskorgen när man ber henne och hon kan hämta saker vi ber henne hämta (boll, bok, napp o.s.v). Hon är fortfarande alltid väldigt glad, men hon tar gärna till krokodiltårarna när hon inte får som hon vill. Envis som sin mor är hon! Hon har börjat uppskatta mysiga stunder i soffan i mammas eller pappas famn, då tittar hon gärna på Babblarna, Daniel Tiger eller Dinosaurietåget.
Aili älskar mat. All mat, förutom mannagrynsgröt och grönsallad. Helst av allt vill hon äta själv och tvärvägrar om man försöker mata henne. Banan är fortfarande hennes favoritfrukt. Men vindruvor, äpple och ananas är också gott. Korvstroganoff är en favoriträtt, likaså köttfärssås och spagetti. Hon skulle gärna äta en hel burk gräddfil eller naturell yoghurt om hon fick.
Hon har 10 tänder och två på G. Hon kan rörelserna till Imse vimse spindel, I ett hus vid skogens slut och blinka lilla stjärna. Aili sover fortfarande hela nätter och vaknar väldigt väldigt sällan mitt i natten. Aili älskar att vara på förskolan, hon klappar våra katter snällt och hon är gärna ute och leker ♥

Kommentera inlägget här :